God kontakt

Vi kan heldigvis kontaktes døgnet rundt.

Kontaktperson

Den unge vil få tilknyttet en primær-kontaktperson

Vores pædagogik

Vi ligger vægt på evidens baseret metoder.

Støttet samvær efter Barnets Lov ​§103, stk. 1 og 2.

Støtte, rådgivning og vejledning under samvær

Hos Kompas Ung tilbyder vi støttet samvær efter §103 i Barnets Lov. Det er kommunen, der skal vurdere behovet for støtte, råd og vejledning under samværet. Derfor henvender vi os til Lejre, Holbæk, København, Køge, Ringsted, Gribskov og Hillerød Kommune. Vi er desuden åbne for samarbejde med andre kommuner på Sjælland.

Støtte til det anbragte barn og dets forældre

Vi tilbyder støttet samvær til forældre, der har deres barn anbragt eller skal anbringes, hvor der er behov for, at der kommer en udefrakommende, som kan hjælpe til at sikre, at samværet bliver gennemført.

Det er vores opgave at støtte det anbragte barn så godt som muligt under en anbringelse. Dette kan vi blandt andet gøre ved at hjælpe til med at bevare en tæt kontakt med forældrene og netværket. Det kan også være med til at skabe kontinuitet for det anbragte barn. Vi tilbyder lokaler til samværet.

Hvad er formålet med støttet samvær?

Formålet med støttet samvær er at sikre, at barnet oplever omsorg og tryghed i samværet samt at støtte forældrene i at gennemføre samværet på en positiv måde. På den måde kan relationen mellem barnet og forældrene bevares.

Hvem efterspørger støtten?

Støttet samvær kan enten være på forældrenes efterspørgsel, eller det kan være for at støtte barnet under samværet. Forældrene til et anbragt barn har typisk svære udfordringer i deres eget liv samt en begrænset indlevelse i barnets behov. Det er således vores opgave både at hjælpe forældre og barn til at få et godt samvær på trods af forældrenes personlige udfordringer.

Et barn har altid krav på at vide, hvem det er at kende sit ophav og sin baggrund samt sine forældre. Et anbragt barn skal kunne udvikle kompetencer til at leve et liv med de forældre, det har. Det gælder, uanset hvor ofte barnet ser sine forældre, hvordan de er, og hvilke udfordringer de har.

Eksempler på støtte i forbindelse med samværet

Støtten kan for eksempel være i form af:

  • At forberede forældrene til samværet
  • At give råd og vejledning under samværet
  • At planlægge en aktivitet sammen med barnet og forældre samt at gennemføre den.

Kontakt os her

Du er altid velkommen til at kontakte os for mere information eller ved yderligere spørgsmål.

 
 
 
 
Nogle felter er ikke udfyldt korrekt

Vi besvarer alle henvendelser hurtigst muligt.

Felter markeret med * skal udfyldes.​

Vagttelefon - Døgnåbent for akut henvendelse på dette nummer:

Kompas Ung ApS

Ahlgade 74c, 4300 Holbæk

CVR-nummer: 36911948

© 2022 G.O. Kompas Ung ApS. Alle rettigheder forbeholdes.