Til kommunen
Kompas Ungs pædagogik ligger vægt på evidens baserede metoder som f.eks. Empowerment, SOS (Signs of Safety), MI (Motivational Interviewing) og miljøterapi, som de primære metodiske værktøjer.
Ved at arbejde ud fra selvpsykologiens pædagogiske rammer sikrer vi den unges trivsel og udvikling ved, at stimulere den unge gennem de 4 dimensioner:
- Anerkendelse/omsorg
- Mestring
- Engagement
- Samhørighed
Med selvpsykologien som redskab sikrer vi, at vores støtte kontaktpersoner og mentorer kommer hele vejen rundt om den unge, samt får kvalificeret relationen i forhold til at støtte og udvikle den unge.
Kompas Ung tager udgangspunkt i den unges historie og erfaringer, som han/hun har med sig fra opvæksten og arbejder ud fra at skabe tiltag, der fremmer den unges mulighed for at kunne mestre og bearbejde tidligere oplevelser. På den måde motiverer vi den unge til at reflektere over sine forhåbninger og til at skabe egne positive værdier – som på sigt skal være grobund for den unges fremtid.
Struktureret handleplan
Vores pædagoger arbejder altid ud fra en struktureret handleplan, der har som mål at klæde den unge på til at kunne begå sig bedre i dagligdagen. Vi sørger altid for dokumentation for vores arbejde og holder os altid til den aftalte handleplan.
Kontaktpersonen overtager ikke opgaverne for den unge, men guider dem gennem hverdagens problemstillinger således, at den unge selv reflekterer og udvikler strategier, så den unge lærer at handle på de overvejelser, og situationer problemstillingerne skyldes. I samarbejde med den unge tilstræber vi at opøve ansvarlighed for egen udvikling, og hjælp til selvhjælp.